Spela golf i Australien - Destination Australien
En populär sport i Australien är golf

Golf i Australien

Australien är en golfares dröm semestermål, med golfbanor i världsklass på några av världens mest spektakulära platser. Fullända din sving på den vilda kusten i nordöstra Tasmanien, vid sidan av sandsten havsklippor i södra Sydney eller på en tropisk ö i Stora barriärrevet.
För en golfspelare har Australien så mycket mer att erbjuda än bara golf, som massor av fantastiska naturupplevelser, livliga städer med kultur, mat och vin och andra sportevenemang. Koppla av vid vackra stränder, besök ”outback”, möt Australiens inhemska djur och upplev världens äldsta kultur mellan rundorna på golfbanan.

Australien har över 15000 golfbanor varav en del är bland de bästa i världen. Queensland är Australiens stora golfdestination, 13 av de 25 bästa golfbanorna finns här. Många fina golfbanor finns även i området runt Melbourne.
De mest kända golfbanorna är The Royal Golf Club , Kingston Heath Golf Club, Ellerston Golf Club, Barnbougle Dunes Golf Links, New South Wales Golf Club och Barnbougle Lost Farm.
De flesta banorna ligger i Victoria, Queensland, New South Wales och på Tasmanien. På senare år har en del nya golfbanor i South Australia och i West Australia blivit populära.
Den äldsta golfbanan i Australien finns vid Bothwell på Tasmanien. Den anlades 1839 och en del säger att det är den äldsta golfbanan på södra halvan av jordklotet. Den äldsta golfklubben i Australien är The Australian Golf Club i Sydney som bildades 1882, men klubben var inte aktiv 1888-1895. Därför är The Royal Melbourne Golf Club den äldsta klubb som har varit aktiv längst tid, den grundades den 22 maj 1891.
PGA Tour of Australasia är den viktigaste och mest prestigefyllda golfturneringen för män i Australien. Den består av tolv deltävlingar.

Australiens viktigaste nationella golftävling är Australian Open, som arrangeras av Golf Australia och den har arrangerats årligen sedan 1904. Andra tävlingar är Australian Masters, från 1979, och Australian PGA Championship, från 1905.

Tävlingar för damer är ALPG Tour som har arrangerats sedan 1972. Den fick medlemskap i International Federation of PGA Tours 2009 när organisationen expanderade och inkluderade alla de viktigaste damtävlingarna. De två mest prestigefyllda tävlingarna är Ladies Masters, som hålls sedan 1990, och Women’s Australian Open, sedan 1974. Båda evenemangen samordnas med Ladies European Tour och Women’s Australian Open.

Australienska toppgolfare, både herrar och damer flyttar trist nog till mer lukrativa turneringar som European Tour eller U.S. PGA Tour för männen och Ladies European Tour eller U.S. LPGA Tour för damerna. Kända australienska golfare genom tiderna är Peter Thomson, Greg Norman, David Grahamoch Steve Elkington.

Är ni fotbollsintresserade rekommenderar vi att ni besöker Fotbollspaket.se för fotbollsresor och fotbollsbiljetter till Europas storlag!

www.soderhavsresor.se
Sol och badupplevelse på en riktig söderhavsö!
www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
©2024 Res till Australien