Upplevelser i Australien - Destination Australien
Älskar du äventyr så är Australien det perfekta resmålet

Upplevelser & att göra

Australien är ett land med massor av äventyrliga upplevelser och aktiviteter. Det är få länder i världen som kan erbjuda den mängd och variation på upplevelser i en mycket speciell natur och fauna.

Det du inte bör missa är givetvis snorkling eller dykning på Stora barriärrevet, snorklingen vid Ningaloo Reef är även den mycket spektakulär där du har möjligheten att få simma med valhajar, världens största fisk. Andra vattenaktiviteter är white water rafting, segling vid Whitsundays Islands, simma med delfiner utanför Melbourne, Adelaide, Perth eller Monkey Mia, där det senare alternativet ger störst chans att träffa på djuren. Djuphavsfiske är också mycket populärt och stort i Australien.

Upplevelser på land är givetvis vandringar i nationalparker som i Kakadu National Park, Kings Canyon, Ayers Rock, Kata Tjuta och på Tasmanien i flertalet nationalparker. En fyrdagars safari i Galwer Rangers utanför Adelaide är också en upplevelse som är helt extraordinär naturmässigt, samt ett besök på Kangaroo Island. Om du har möjlighet att kombinera detta med en aboriginguide så blir upplevelsen ännu större. Det finns många guidade vandringar och upplevelser där du möter ursprungsbefolkningen och får lära dig mer från deras sätt att se hur man kan leva med naturen.

Australien erbjuder även ett helt enastående djurliv där många av djuren är endemiska, alltså finns de inte på någon annan plats i världen. Detta gäller även en stor del av Australiens växtlighet. Ett par exempel på de endemiska djur du kan stöta på är kängurun, koalan, emun, näbbdjuret, massor av fåglar, spindlar och kräldjur. Följ gärna med på guidade turer då du får lära dig mycket mer om djur och natur, det är även en säkerhet då djur som saltvattenskrokodiler bör ses tillsammans med en guide. Får du aldrig se någa av djuren ute i naturen har du möjligheten att se dem på olika djurparker runt om i landet, mest känd är Australia Zoo som tidigare var ägd av Steve Irwin.

För dig som vill ha äventyr är möjligheterna många, du kan hoppa bungee jump, hoppa fallskärm, klättra, åka luftballong, leta efter opaler, vaska guld och lära dig att surfa.

Australiens surfingkultur att extremt stor. Är du en erfaren surfare eller nybörjare spelar ingen roll, det finns ofantligt många stränder med olika svårighetsgrader. Några av de mest kända surfingstränderna är, Byron Bay, Noosa, Snapper Rocks, Bells Beach, Kirra Beach med flera. För dig som vill lära dig surfa finns surfingskolor på nästan alla stränder.

www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
©2024 Res till Australien