Sevärdheter i Australien - Destination Australien
Ayers Rock, en viktig sevärdhet i Australien

Sevärdheter i Australien

Australien är ett fantastiskt land. Här är en mängd saker att göra för olika personer. Tycker du om djur och natur så har du verkligen kommit rätt, är du intresserad av dykning så finns det Stora barriärrevet som är världskänt för att vara ett av de mest fantastiska ställen att dyka på. Är du intresserad av nattliv så kan du alltid pröva på storstäderna Sydney, Brisbane Melbourne eller Perth.

De flesta australiensarna bor i större städer, men den australiensiska naturen har en helt egen magisk dragningskraft. Resan till Australien bör bland annat inkludera ett besök till Blue Mountains Nationalpark. Parken ligger 60 km från Sydney och lockar otaliga besökare med sina skogsklädda, spetsiga klippor som ligger insvepta i en blåaktig slöja från fukten från oljan i eukalyptusträdens blad. Fortsätt sedan semestern i New South Wales i Mutawintji Nationalpark där du kan uppleva kängurur och aborigingrottmålningar eller gå på upptäcktsfärd i Australian Capital Territory i huvudstaden Canberra.
I Queensland kan du mata delfiner utanför Brisbane och komma riktigt nära havssköldpaddorna vid det fascinerande Stora barriärrevet. Södra Australien med Adelaide erbjuder fantastiska matupplevelser. I Northern Territory kan man dricka öl i Darwin och gå i Crocodile Dundees fotspår i Kakadu National Park. Missa inte heller den röda centralaustraliska öknen eller delstaten Victoria där den livliga miljonstaden Melbourne lockar med spännande marknader och annorlunda konst i stadsdelen Carlton. Här finns också möjlighet att se pingviner på Phillip Island tillsammans med koalor och sälar.

Semesterön och delstaten Tasmanien åtskiljs från fastlandet av det 200 km breda sundet Bass Strait och haren mångfascetterad natur, täta regnskogar, bergsområden med brusande floder, vita sandstränder och vinodlingar samt nationalparker som ljuder av vrålen från de tasmanska pungdjävlarna. Åk inte hem utan att ha upplevt Cradle Mountain – Lake St. Clair Nationalpark med det legendariska The Overland Track – en 80 km lång vandringsled från Nord- till Sydtasmanien – eller nationalparkerna Franklin-Gordon Wild Rivers, Freycinet och Southwest. I Freycinet Nationalpark ligger den vackra stranden ”Wine glas Bay”.

I Australien finns verkligen allt, från storstäderna Sydney och Melbourne med kultur och nöjen i absolut världsklass till den glesbefolkade landsbygden som kallas ”outback”, med sina dammiga röda grusvägar och storslagen natur med ett otroligt rikt djurliv. Räcker inte det kan Australien bjuda på tusentals år gamla regnskogar, milslånga sandstränder och paradisöar. Australien har något för alla!

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Roadtrip med extra guldkant för finsmakare med förstklassigt boende, välkända...
©2024 Res till Australien