Res till Melbourne - Destination Australien
Se enastående tennis på Australia Open i Melbourne

Melbourne

Melbourne är en stad för er som gillar kontraster. Stadsdelarna kan skilja sig enormt mellan varandra. Tidigare har Melbourne legat i skuggan av Sydney, men det blir allt vanligare att man besöker Melbourne. Melbourne är sett som en lugnare stad där invånarna är trevliga och tillmötesgående, det är även billigare. Melbourne går ofta under namnet ”Trädgårdsstaden” på grund av de många parker som ligger i staden samt den grönskande natur som omger den. Melbourne har ett stort utbud av hotell, restauranger, barer och klubbar.

Melbourne är huvudstad i delstaden Victoria och med sina 3,9 miljoner invånare är det Australiens näst största stad efter Sydney. Melbourne var huvudstad i Australien från det att nationen grundades den 1 januari 1901 fram tills 1927, då de öppnade parlamentsbyggnaden i Canberra.

Staden har även världens största spårvagnsnät som täcker hela centrum samt förorter, i stadskärnan har man grävt ner den och byggt underjordiska stationer.

Ni bör vandra runt på några av Melbournes alla små gator och gränder som är fyllda med restauranger och butiker. Melbournes kulturutbud har blivit rankad som en av de mest speciella i världen. Graffittimålningar är också ett inslag av streetart som är lika stor här som i Berlin och New York. Några av gatorna som är värda ett besök är Centre Place och Block Place samt Hosier and Rutledge Lane om du vill se de mest nerklottrade gatorna som är fyllda med graffitti.

Melbourne är även en stad som har många stora sport evenemang. Ni kan gå och se på australisk fotboll på Melbourne Cricket Ground under vintern eller gå på en match cricket under sommaren. Ni kan även se det publikattraktiva Australia Tennis Open i Melbourne Park. Är ni motorintresserad kan ni i mars se den australiensiska Formel 1 Grand Prix i Albert Park. Ni har även chansen att uppleva en av världens mest prestigefyllda hästkapplöpningar, Melbourne Cup. 80 procent av Australiens manliga befolkning brukar spela på kapplöpningen. Delta i den stora publiken, loppet går första tisdagen i november på Flemington Racecourse.

Om inte sport är något för dig har Melbourne vacker natur med många parker att besöka. Royal Botanic Gardens med sina 36 hektar stora område av grönska, är en mycket omtyckt park att promenera i . Parken grundades 1846 och innehåller idag över 10 000 olika arter av växter.

Vill ni ta er ett dopp kan ni ta spårvagnen till St.Kilda. Området är populärt bland Melbournes ungdomar, billiga restauranger och pubar finns nära till hands.

www.soderhavsresor.se
Fiska i nationalparken Hinchinbrook Island, en orörd oas och en av Australiens artrikaste...
www.soderhavsresor.se
Bo i din egen bungalow och ta dagen som den kommer.
©2024 Res till Australien