Res till Sydney - Destination Australien
Besök någon av Sydneys 70(!) kritvita stränder

Sydney

Sydney, Australiens största, äldsta och händelserika stad. Sydney är en stad som få inte kan åka oberörda ifrån. Med sitt enorma utbud av aktiviteter och sevärdheter hade ni kunnat stanna i veckor. Något som de 4,5 miljoner invånarna är väl medvetna om. Liksom Australiens alla sevärdheter är det lika svårt att hinna med Sydneys under en begränsad period. Några ni rekommenderas att besöka för att få ut så mycket som möjligt av er vistelse i staden är.

The Rocks

Området är Sydneys äldsta stadsdel, det var hit de första brittiska fängelsefångarna kom och som under åren har byggt upp området till vad det är idag. Ett område som har allt en turist kan önska sig. Den stämningsfulla atmosfär de gamla husen bidrar med, fin utsikt och en mängd med små butiker och restauranger. Den pittoreska turistattraktionen var dock på väg att få ett olyckligt slut. Under sent 1800-tal, tidigt 1900-tal var stadsdelen i förfall då den blivit hårt utsatt för pest och konflikter mellan gäng som Rocks Push och Miller’s Points Push. Man försökte ett flertal gånger riva staden men hindrades av världskrig och slutligen aktivister som ville bevara staden. Sydneys äldsta hus från 1816 finns även bevarat här.

Sydney Harbour Bridge som sammanbinder centrala Sydney med den norra delen skuggar delar av The Rocks. Den 134 meter höga bron är en ikon för både Sydney, New South Wales och Australien. Bron är tillsammans med Opera Huset och hamnen ett väl fotograferat objekt. Varför inte klättra upp på bron i en guidad tur för att få en fantastisk 360 graders utsikt över hela Sydney, det finns guidade turer både under morgon, dag och kväll.

Operahuset

Erkänt som en av de mest innovativa moderna byggnaderna någonsin är Operahuset ett landmärke för staden Sydney.

Stränderna

Gillar du strandlivet har Sydney verkligen något att erbjuda dig, med 70 kritvita stränder runt Sydney, allt från lugna vikar till världsberömda stadsstränder.

Bondi och Manly beach är båda otroligt populära stränder som besöks mycket av Sydneyborna. Bondi Beach finns på bussavstånd från stadskärnan, hoppa på buss 380 eller 333 och du är där på 45 minuter. Försök undvik bil då det kan vara ont om parkeringsplatser. På denna världskända strand trängs du med hippies, världskändisar och surfare. Ta en promenad längs strandpromenaden för att insupa Bondi’s atmosfär! Manly beach är Sydneybornas egna favorit strand, hit tar du dig med färja från Sydney harbour.

www.soderhavsresor.se
Bo i din egen bungalow och ta dagen som den kommer.
www.soderhavsresor.se
Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Med tropiskt klimat...
©2024 Res till Australien