Simma med valhajar vid Ningaloo Reef - Destination Australien
Simma med världens största hajar - Valhajen

Simma med valhajar vid Ningaloo Reef

Ningaloo Reef är världens största kustkorallrev och kan nås från stranden på många platser. Det finns ingen annan plats i världen du kan nå ett så stort korallrev så enkelt. Ningoloo Reef har även blivit utropat som ett World Heritage av UNESCO för deras gigantiska biologiska mångfald. Det är även en av de få platser i världen som du har möjligheten att kunna simma med världens största fisk, valhajen som kan bli upp till 16 meter lång.

För att kunna nå Ningaloo Reef ska du ta dig till Coral Bay eller Exmouth, detta gör du lättast genom att ta flyg från Perth till Learmonth. Resan med bil tar ungefär två dagar.

Korallrevet som är 260 kilometer långt och täcker en yta på 5 000 kvadratkilometer är som mest känt för möjligheten att se valhaj under mars till juli. Många erfarna dykare dras hit för att bada med de 40 ton tunga djuren. Andra platser man har möjlighet till detta är på Seychellerna, vid Mexikos östkust, Sydafrika och Mocambique. Revet har dock mycket annat erbjuda som delfiner, dugonger, djävulsrocka och knölval som alla har Ningaloo Reef som passage under sommarmånaderna. Korallrevet är även mycket rikt på korall och revets stränder fungerar som näste för tre olika sköldpaddsarter under januari och februari.

Samtidigt som tiotusentals turister trängs på utflyktsbåtar och dykkurser vid Stora barriärrevet på östkusten är Ningaloo Reef i jämförelse helt öde. Den färgstarka lilla versionen av Stora barriärrevet är dessutom extremt tillgängligt, vid en del stränder är revet så nära som 50 meter. Här finns över 200 sorter av koral och nästan 500 korallarter varav många är sällsynta. Senast i 2006 upptäckte dykare en ny sorts undervattensvamp som aldrig någonsin upptäckts tidigare i området.

Coral Bay är ett litet samhälle med ett hundratal invånare. Längs Learmonth Minilya Road kommer du hitta avfarten mot Coral Bay. Det lilla samhället är ett paradis för professionella dykare, snorklare och soldyrkare. Turisterna är få och man känner sig avskild från omvärlden. Temperaturerna ligger i april-november på 28 grader som medel och perioden har likvärdiga vattentemperaturer. Coral Bay har även en av de vackraste stränderna på hela västkusten med en underbar lagun av turkost vatten som skyddas av revet. Själva korallrevet kan du vada ut till från stranden. Härifrån är det möjligt att göra dyk och snorkelutflykter, vill ni inte bege er under vattenytan finns det glasbottnade båtar för er. Coral Bay är även en bra ort för dig som vill djuphavsfiska, det finns det flertal arrangörer som har hand om detta.

Coral Bay är ett utmärkt ställe för dig som vill koppla av från omvärlden ett tag under er resa, med perfekta dyk och snorklings möjligheter, kristallklart vatten och kritvita stränder.

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
©2024 Res till Australien