Simma med delfiner - Destination Australien
Delfiner är ett av de smartaste djuren på vår planet

Bada med delfiner

Monkey Mia är ett populärt turistmål som ligger 80 mil norr om Perth i Western Australia och 25 kilometer från Shark Bay, som är ett World Heritage område. Här kan ni vara med och mata flasknosdelfiner, de har kommit in till stranden i över 40 år varje dag! Ni har även möjlighet att åka ut med båt och bada med delfiner.

Mia är ett aborigiskt ord för hem eller hemmet, Monkey härstammar från en gammal pärlbåt som gick på grund i området som idag kallas Monkey Mia. Under slutet av 1800-talet var pärlindustrin fortfarande viktig i området.

Området blev under 1890-talet en hamn därifrån pärlfiskare utgick från vid pärlfiske samt som ett vanligt fiskesamhälle. Under 1960-talet började en fiskare och hans fru att mata delfiner och det tog inte lång tid förrän turisterna började söka sig hit. Under 90-talet gav australienska myndigheter tillstånd så att området kunde utvecklas till en marin nationalpark.

The Monkey Mia Dolphin Resort är det enda boendet i Monkey Mia och har varit en stolt bidragare till att forskningen vid Monkey Mia Dolphin Centre har kunnat byggas upp under det senaste decenniet. Resorten erbjuder boende för resenärer i alla prisklasser.

Vid hotellet arrangeras utfärder med båt där du kan se, möta och simma med delfiner. Det är få platser på jorden som kan erbjuda så tillförlitliga möten med delfiner. Programmet drivs av DEC (Department of Environment & Conservation). Avgiften för att komma in i det marina reservatet för att se delfiner betalas direkt till DEC för att stödja detta program. Monkey Mia var det första i sitt slag i Australien att erbjuda en liknande upplevelse och är det enda stället i Australien där vilda delfiner dagligen kommer på besök.

Resorten ligger direkt på stranden, där du som gäst har möjlighet att kliva ut rakt ut från ditt hotellrum till stranden och känna sanden mellan tårna direkt. Läget vid Shark Bay vetter mot norr så området är skyddat från havets vindar året runt, vilket gör det till en lugn och fridsam bukt utan vågor.
Resorten har boende alternativ för backpackers, husvagnar, husbilar, camping och 3,5 stjärnigt hotellboende.

Med sin orörda natur både på land och i vatten är Monkey Mia en av de bästa platserna i världen för att se flasknosdelfiner, tigerhajar och dugonger.

www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
www.soderhavsresor.se
Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som...
©2024 Res till Australien