Flyg till Australien - Destination Australien
Flyg snabbt och enkelt till Australien

Flyg till Australien

När ni ska resa till andra sidan jordklotet kan det vara bra att planera hur ni ska ta er dit. Det finns jorden runt-biljetter som inkluderar Australien. Det finns också många flygbolag som endast säljer tur och retur biljetter. När ni beger er ut på resan får ni räkna med ett stopp i Europa och ett i Asien. Några av de asiatiska flygbolagen har direktflyg från Skandinavien ner till Asien och därefter vidare till en av de större städerna i Australien. Under resan kan ni göra ett stopp halvvägs, till exempel i Qatar, Bangkok, Singapore eller Dubai. Med Singapore Airlines gör man stopp Singapore, med Thai i Bangkok, med Emirates i Dubai och med Qatar i Doha. Andra flygbolag med bra priser och servicevänlig personal är Qantas, Cathay Pacific, Malaysian Airlines och Air New Zealand. Flyger ni med någon av dessa flygbolag får ni dock göra ett stopp i Europa, vanligast i London, Frankfurt eller Amsterdam. Många flygbolag inom samma flygallians samarbetar om priser med varandra för att få konkurrenskraftiga priser.

Alla flygbolag erbjuder mat och dryck under flygresan, underhållningsprogram med filmer, spel och musik finns på alla flyg. Hela resan tar minimum 20 timmar, oftast upp mot 24 timmar eller mer. Ett stopp på vägen i en eller fler dagar gör er resa bekvämare då ni har lättare att slippa sömnbrist och jetlag. Det är skönare att komma fram till slutdestinationen utan att vara totalt utpumpad.

Om ni planerar att resa runt i Australien har en del flygbolag inrikes rundresepass. Dessa måste bokas och betalas samtidigt som huvudbiljetten, det gäller att planera sin resa. Med denna metod kan ni spara in flera tusenlappar. Avstånden i Australien är gigantiska, så att flyga långa sträckor sparar in både tid, pengar samt ni slipper lägga åtskilliga timmar körandes.

De billigaste biljetterna är giltiga i max en månad, vilket innebär att ni måste resa hem inom en månad. Det finns även många prisvärda tre månaders och ett års biljetter.

Den vanligaste flygplatsen att anlända till är Kingsford Smith International Airport i Sydney. Härifrån går fortsatta förbindelser med flyg, tåg och buss till hela landet. Andra flygplatser med internationella ankomster och avresor är Tullamarine Airport i Melbourne, Adelaide Airport, Brisbane International Airport, Perth International Airport, Darwin International Airport och Cairns Airport.

www.soderhavsresor.se
Roadtrip för naturentusiasten med möjlighet att vandra, njuta av vacker natur och...
www.soderhavsresor.se
Boka en romantisk resa till en av de vackraste platserna i Söderhavet, Franska...
©2024 Res till Australien