Adventure World - Destination Australien
Åk berg & dalbana på Adventure World

Adventure World

Adventure World ligger cirka 20 minuter söder om Perth och bara 10 minuter från Freemantle. Det är den enda parken av detta slag i delstaten. Adventure World är byggd på ett kalkstensbrott och det behövdes 380 000 ton sand för att forma parkens landskap. Michael Edgley öppnade ”Edgley’s Adventure World” den 11:e november 1982 och han skötte parken till 1990. Hans motto var ”We built it for you to have the adventures of a lifetime in a single day, just for fun”.Sedan 2000 ägs parken av en västaustralier som bor bara 15 minuter från parken. Adventure World har 7 konstgjorda sjöar. Det får plats 120 fotbollsplaner på Adventure Worlds yta och på detta stora område är över 35 attraktioner utspridda.

Några av attraktionerna som parken kan erbjuda är: The Enchanted Castle, Scull Rock – den största badgrottan i Australien och Lagunen, som en gång varit södra halvklotets största simbassäng. Water Mountain har de längsta vattenrutschbanor i västra Australien. Det finns dagliga live uppträdanden i parken, som dansuppträdanden och parader. Ingen behöver gå hungrig här, det finns massor med restauranger, caféer och butiker.

I början av 2000-talet, kom torra åkattraktioner, som The Dragon Express, Little Leaper och The Barnacle. I djurparken Koala Kingdom och Aussie Wildlife Experience bedriver man forskning och bevarande program för koalor, kängurur, emus, wombats, alpackor, lamadjur och dingos. De har bland annat lyckats korsa lama djur och alpacka. Här kan även besökare mata parkens djur.

Australiens högsta fritt fall finns på Adventure World, samt Kid Splash Zone för de mindre barnen. De har byggt olika zoner med teman i parken som Hawaii miljö, medeltida miljö och Dragon Kingdom. Den ökande efterfrågan på mer skugga från besökare på Adventure World har lett till att botaniska trädgården nu är späckat med UV-resistenta färgglada parasoller på de orörda gräsmattorna.

Parkens inträdesavgift betalas en gång och sedan är alla attraktioner fria.

www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
www.soderhavsresor.se
Bo i din egen bungalow och ta dagen som den kommer.
©2024 Res till Australien