Resa i Australien - Destination Australien
Ta sig runt i Australien, smidigast med hyrbil!

Resa i Australien

Även om Australien är världens minsta kontinent får ni inte missbedöma avstånd, landet är trots allt ett av världens största till ytan. Avstånden är ofta enorma. Vill ni under er semester både uppleva Sydney, Stora barriärrevet och Ayers Rock sparar ni mycket tid på att flyga. Hos många flygbolag kan man inkludera inrikesflygpass i sin huvudbiljett till mycket förmånliga priser. Det finns annars många flygbolag ni kan flyga med inrikes, men att köpa sträcka för sträcka blir dyrt. Några av de inrikesflygbolag som finns är bland annat Qantas, Qantas Link, Jetstar, Virgin Australia, Tiger Airways och många regionala flygbolag.

Det är mycket populärt att hyra bil och köra en del av sträckorna eller så kan ni fokusera er på ett område. Ska ni tillexempel in i Kakadu National Park krävs det bil om ni inte åker på guidad tur.Tänk på att hyra en fyrhjulsdriven bil om ni ska ut på grusvägar eller befinner er där under perioden oktober till mars. Bland ungdomar är det vanligt att köpa en bil för att utan begränsningar kunna köra runt och utforska landet. Det finns många bilmarknader i Sydney som inriktar sig på detta.

Buss kan även vara ett val för att ta sig runt i Australien, det är bekvämt, enkelt och ekonomiskt. Bussarna går ofta och har täta förbindelser mellan de större städerna. Du kan köpa busspass i olika utsträckningar beroende på var i Australien du vill resa. Tillexempel kilometerpass eller kan du köpa tidsbegränsade pass som vara allt mellan en månad till ett år. Det största australiska bussbolaget är Greyhound.

Ett annat val kan vara tåg, Australiens tågnätverk är inte det bästa men det går tåg mellan de flesta stora städerna och det är otroligt bekvämt att sitta och titta ut när det Australiska landskapet sveper förbi. Det finns en stor mängd av klasser ni kan åka i, allt från första klass ner till ekonomisk beroende på hur mycket pengar ni är villiga att lägga. Det finns olika regionala järnvägsbolag, Countrylink har hand om New South Wales, de har även rutter till Melbourne, Canberra och Brisbane. Några andra är VLine, Traveltrain och TransWA.

Indian Pacific och The Ghan är två mycket kända tågsträckor som går från Sydney till Perth respektive Adelaide till Darwin. Där kan man köpa en vanlig sittplats eller hela kittet sovkabin, helpension och utflykter.

De större städerna erbjuder lokal kollektivtrafik i form av bussar, spårvagn, pendeltåg och färjor. Till vissa öar finns färjor och passagerarbåtar som till exempel till Tasmanien.

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Denna fiskeresan till Australien ger en unik chans till flugfångad marlin från sand...
©2024 Res till Australien