Sydney Harbour Bridge - Destination Australien
Gör en utflykt och bestig Sydney Harbour Bridge

Sydney Harbour Bridge

Den väl fotograferade bron är något du inte får missa under din vistelse. Byggd 1923 med sina 503 meter än den en imponerande konstruktion som är en ikon för både Sydney, New South Wales och Australien. The Coathanger som bron även kallas byggdes av företaget Dorman Long, arbetet med bron inleddes 1923 och stod färdigt 1932. När bygget pågick under den stora depressionen blev bron ofta kallad järnlungan av sydneyborna eftersom arbetet gav folket en möjlighet att andas i ekonomisk väg.

Du kan under morgnarna, dagar och kvällar bestiga den sydöstra pelaren i en guidad tur. Du får en fantastisk 360 graders utsikt över hela Sydney som du sent kommer glömma. Priserna för att bestiga bron är lite dyrare under soluppgång samt solnedgång.

Bron öppnades den 19 mars 1932, Jack Lang som var guvernör för New South Wales skulle klippa bandet för att öppna bron. Precis när han ska klippa bandet rider en man i militäruniform upp och hugger bandet med sitt svärd samtidigt som han öppnar bron i folket från New South Wales ära. Mannen, Francis de Groot blev bötfälld för aggressivt beteende med 5 dollar.

Efter att ceremonierna var klara var medborgarna givna chansen att gå längs bron, man tror att ett antal på 300 000-100 0000 personer var med och firade öppningen av Sydney Harbour Bridge.

På nyårsafton samlas hundratusentals människor nere vid Circular Quay och Harbour bridge för att se de fantastiska fyrverkerierna. Besöker du Sydney över nyårsafton är detta en plats du ska befinna dig på.

www.soderhavsresor.se
En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.
www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
©2024 Res till Australien