Shopping i Australien - Destination Australien
Shoppa och handla i Australien

Shopping i Australien

I Australien kommer ni stöta på marknader, mega malls, outlets och små butiker. Shoppingen i Australien är utbredd och har mycket att erbjuda. Det är dock inte särskilt prisvärt att shoppa där. Ni kan räkna med priser som är samma som i Sverige, speciellt skor och kläder. Inhemska märken som Billabong och Quicksilver är populärt strand- och surfmode världen över, men med ursprung Australien.

Det är mycket populärt att inhandla aboriginskt hantverk som tavlor, väskor, boomeranger och didgeridoos för att ta med sig hem. Framför allt i norra Australien finns möjligheter till att finna riktigt fina hantverk. Se bara till att det finns intyg på att det är äkta aboriginhantverk.

I storstäderna finns många trevliga shoppingområden och gågator där det är trevligt att gå och shoppa.
I Melbourne Central hittar du ett stort utbud av shopping vid historiska Melbourne General Post Office, som täcker ett helt kvarter. Vid pulserande Queen Victoria Markets, kan du köpa färskvaror, kläder och presenter. På smågatorna finns boutiquer med mer annorlunda mode. Hitta exklusiva design och delikatessbutiker i och runt Prahran s Chapel Street. Funk butiker finns på Fitzroy Brunswick Street eller utforska närliggande Rose Street Artists Market.

I Sydney hittar du ”high fashion” i Queen Victoria Building eller vid eleganta Strand Arcade, båda byggda på 1890-talet. Kända internationella designers finns på Elizabeth och Castlereagh Streets. På lördagarna ska du bege dig till Paddington för en livfull marknad där du hittar allt mellan himmel och jord. Vill du äta trevligt och billigt så ska du bege dig till Crown Street i Surry Hills eller till King Street i Newtown.

www.soderhavsresor.se
Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som...
www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
©2024 Res till Australien