Canberra Museum - Destination Australien
Många museiföremål som berör Canberra, Australiens huvudstad

Canberra Museum & Galleri

Canberra Museum och Galleri är ett konstgalleri och museum i Canberra, Australiens huvudstad. Det ligger på London Circuit, i centrum av staden. Galleriet öppnades den 13 februari 1998. Museet har en stor samling av konstverk och museiföremål som berör Canberra. Den permanenta utställningen, som öppnade den 14 februari 2001, innehåller bland annat dokumentation från skogsbränderna 2003.

Det finns flera olika avdelningar i de två våningarna i byggnaden, som utställning av målningar, fotografier eller andra konstverk och om Canberras historia. Många av Australiens skatter visas upp på museet i Canberra. Australiens historia blandat med nationella sevärdheter och dolda pärlor ger besökaren en rad spännande information om Australien.

De viktigaste delarna av Australiens kultur, historia och levnadssätt visas upp i form av en resa från ursprungsfolkets kontinent till en modern mångkulturell nation. Det är en spännande inblick i hur den australiensiska karaktären och kulturen har utformats genom utvecklingen i landet. Här ryms även arkiv, bibliotek och andra minnesdokument.

De fem första åren hade galleriet 158 utställningar. Inträde till galleriet är gratis.
I Canberra finns även National Museum Of Australia, Museum of Australian Democracy, Questacon Technical Learning Centre, Australian Portrait Museum, National Film and Sound archive, Canberra Railway Museum, National Dinosaur Museum, Old Parliament House, Craft ACT Craft & design centre m fl gallerior och museer. Här finns en hel del om du vill lära dig om Australien och spendera din tid på museer.

www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
©2024 Res till Australien