Resa till Australien - Destination Australien
Upplev Australien, res till Australien du med!

Resa till Australien

När du ska resa till andra sidan jordklotet kan det vara bra att planera hur ni ska ta er dit. Det finns jordenruntbiljetter som inkluderar Australien. Det finns också många flygbolag som endast säljer tur o retur biljetter. När ni beger er ut på resan får ni räkna med ett stopp i Europa och ett i Asien. Några av de asiatiska flygbolagen har direktflyg från Skandinavien ner till Asien och därefter vidare till en av de större städerna i Australien. Under resan kan ni göra ett stopp halvvägs, tillexempel i Qatar, Bangkok, Singapore eller Dubai. Med Singapore Airlines gör man stopp Singapore, med Thai i Bangkok, med Emirates i Dubai och med Qatar i Doha. Andra flygbolag med bra priser och servicevänlig personal är Qantas, Cathay Pacific, Malaysian Airlines och Air New Zealand. Flyger ni med någon av dessa flygbolag får ni dock göra ett stopp i Europa, vanligast i London, Frankfurt eller Amsterdam. Många flygbolag inom samma flygallians samarbetar om priser med varandra för att få konkurrenskraftiga priser.

Alla flygbolag erbjuder mat och dryck under flygresan, underhållningsprogram med filmer, spel och musik finns på alla flyg. Hela resan tar minimum 20 timmar, oftast upp mot 24 timmar eller mer. Ett stopp på vägen i en eller fler dagar gör er resa bekvämare då ni har lättare att slippa sömnbrist och jetlag. Det är skönare att komma fram till slutdestinationen utan att vara totalt utpumpad.

Om ni planerar att resa runt i Australien har en del flygbolag inrikes rundresepass. Dessa måste bokas och betalas samtidigt som huvudbiljetten, det gäller att planera sin resa. Med denna metod kan ni spara in flera tusenlappar. Avstånden i Australien är gigantiska, så att flyga långa sträckor sparar in både tid, pengar samt ni slipper lägga åtskilliga timmar körandes.

De billigaste biljetterna är giltiga i max en månad, vilket innebär att ni måste resa hem inom en månad. Det finns även många prisvärda tre månaders och ett års biljetter.

Den vanligaste flygplatsen att anlända till är Kingsford Smith International Airport i Sydney. Härifrån går fortsatta förbindelser med flyg, tåg och buss till hela landet. Andra flygplatser med internationella ankomster och avresor är Tullamarine Airport i Melbourne, Adelaide Airport, Brisbane International Airport, Perth International Airport, Darwin International Airport och Cairns Airport.

Ni kan kombinera ihop flyg med tåg, båtar och kryssningar i andra länder för att få ihop spännande sätt att komma till Australien på. Ni kan ta er över Asien med tåg, exempelvis med Transibiriska järnvägen till Kina och sedan fortsätta landvägen ner till Singapore. Några reguljära båtar finns intetill Australien utan det är främst med kryssningsskepp som man komma dit från Söderhavet, Nya Zeeland eller Asien.


Vår tips är att resa med en svensk researrangör, ni får mycket bättre säkerhet, bättre villkor och rent generellt mycket bättre service. Som t ex Söderhavsresor, de arrangerar resor till Australien, resor till Nya Zeeland och till söderhavet – till mycket bra priser! Har tidigare rest med deras systerföretag Sydafrikaresor som är skandinaviens största researrangör för resor till Sydafrika(!). Stor tyngd och mycket erfarenhet.

Besök www.soderhavsresor.se här!

www.soderhavsresor.se
Fiskeresan till Cooköarna med enastående tropiskt fiske efter bonefish och giant...
www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
©2024 Res till Australien