Res till Darwin - Destination Australien
Från storstadskänsla till fantastisk natur - Res till Darwin

Darwin

Northern Territorys huvudort heter Darwin och ligger vid Clarencesundet i Timorsjön vilket är en viktig hamn för export av varor så som ris, boskap och uran. Det är också en viktig knutpunkt och här finns en internationell flygplats. Annars är inte orten speciellt stor med sina 95 200 invånare. Från början hette staden Palmerston men döptes 1911 om efter Charles Darwin. Under andra världskriget fungerade staden som militärbas och på grund av det så skadades den hårt av japanska flyganfall 1942. När staden väl hade byggts upp tog det inte många år innan staden återigen förstördes av cyklonen Tracy 1974. Numera är staden en av Australiens modernaste och det nybyggda hamnområdet Cullen Bay Marina är populärt med shopping och restauranger.

Till Darwin åker man inte för att finna ett rikt kulturliv eller att uppleva Australiens hetaste nattliv utan för dess natur. Runt om Darwin ligger nationalparker och naturen är tropiska vildmark. Den mest populära parken heter Kakadu National Park.

Vilken period som är bäst lämpad när ni reser till Darwin är en smaksak. Mellan april och september är det torrsäsong, det är lätt att ta sig fram och ni kan nästan räkna med att ni inte kommer att få se några droppar regn. Däremot är regnperioden bra då grönskan är som bäst och vattenfallen är som vackrast. Ändå väljer de flesta turister att besöka staden under torrperioden. När ni ger er ut i naturen ska ni se upp för saltvattens krokodiler både i havet och i floderna, trots sitt namn finns de även i sötvatten. Där finns även vanliga sötvattenkrokodiler som är lite mindre och lite mindre farliga.

Om Darwin inte är känt för sitt nattliv så är staden definitivt känt för sitt öldrickande. Man har räknat ut att varje Darwinbo dricker ungefär 200 liter öl per år. Då kanske man förstår varför the Darwin Stubby, en ölflaska, innehåller 2,5 liter öl. Just ölkulturen känns igen på Beer Can Regatta då de bygger båtar gjorda av ölburkar som man sedan tävlar med.

Mindil Beach Sunset Market hålls under torrperioden varje torsdagskväll och är en marknad där man erbjuder mat från hela världen, bland annat från Asien, Söderhavet och Europa. Darwin är en smältdegel med nära 50 olika folkslag med olika nationaliteter.

Darwin är en relativt billig stad med goda övernattningsmöjligheter. Se till att boka hotell eller vandrarhem i förväg under torrperioden. Många av hotellen ligger längs med den populära parken vid Waterfront.

www.soderhavsresor.se
Sol och badupplevelse på en riktig söderhavsö!
www.soderhavsresor.se
Roadtrip för naturentusiasten med möjlighet att vandra, njuta av vacker natur och...
©2024 Res till Australien