Vaccinering inför resa till Australien - Destination Australien
Viktigt att du har grundskydd när du reser till Australien

Vaccinering inför resa till Australien

Inför resan bör du kontrollera ditt grundskydd, det vill säga att du är vaccinerad mot difteri, stelkramp och polio. Även vaccinskyddet mot mässling, påssjuka, röda hund, kikhosta och Haemofilus influenzae typ b (Hib) bör ses över, framförallt när det gäller barn. Vaccinering mot samtliga dessa sjukdomar ingår i vaccinationsprogrammet som du får som barn. Du bör dessutom samråda med din vaccinationsläkare överväga behovet av vaccination mot influensa.

Om du tänker stanna på vägen till Australien i länder i Asien bör du rådfråga vaccinationsläkare om andra vaccinationer behövs för de länder du tänker stanna i. Det kan även behövas malariaprofylax om du framförallt tänker besöka landsbygden. Om du åker på en jorden runt resa rekommenderas att du har ett internationellt gult vaccinations kort, för att visa vilka vaccinationer du har tagit. Om du har besökt ett land i till exempel Afrika eller Sydamerika som har gula febern så måste du kunna bevisa att du vaccinerat dig mot detta för att överhuvudtaget komma in i många andra länder. Andra vaccinationer som kan skrivas in i det gula kortet är Tyfoid, Japansk hjärninflammation, kolera, med flera.

Dengue feber är en allt mer vanligt förekommande sjukdom som man får av myggor, det finns ännu ingen vaccination mot sjukdomen. Den är inte vanlig i Australien men under monsunperioden december-februari kan den uppkomma.

Tänk alltid på att kontakta professionell hjälp eller information om vilka vaccinationer du ska ta inför en resa långt bort. Läkarmottagningar, vårdcentraler och vaccinationscentraler får kontinuerliga uppdateringar från WHO om vilka smittor och sjukdomar som är aktuella.

www.soderhavsresor.se
Fiska i nationalparken Hinchinbrook Island, en orörd oas och en av Australiens artrikaste...
www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
©2024 Res till Australien