Res till Perth - Destination Australien
Ett roligt och unikt besök är Rottnest Island

Perth

Du kommer att älska Australiens västligaste huvudstad som ligger vid Swan River, inramad av Indiska oceanen och Swan Valleys vingårdar. Från grönskande Kings Park, anonyma stränder, den charmiga hamnen i Fremantle och närliggande Rottnest Island, har Perth allt. Perth är huvudstad i delstaten Western Australia. Det är Australiens fjärde största stad och har 1,6 miljoner invånare, vilket är tre fjärdedelar av hela Western Australias befolkning.

En av världens största innerstadsparker finns i Perth, där du kan gå under skuggorna av eukalyptus och längs speglande sjöar, äta picknick på en av de många picknick platser i den välskötta parken. Ni kan även få en fantastisk utsikt över staden, Swan River och Ranges Darling från en utsiktsplats på Lotterywest Federation Walkway.

Kings Park and Botanic Gardens

Kings Park and Botanic Gardens består av över 400 hektar parklandskap och trädgårdar och är en av stadens mest populära attraktioner för Perths lokalbefolkning och turister. Beläget strax utanför centrum med fantastisk utsikt över staden och Swan River. En stor del av parken består av växter från närområdet med hundratals inhemska växtarter och cirka 80 arter av fåglar. Kings Park har också ett antal öppna parkområden, utsiktsplatser, War Memorial och statyer och är en utmärkt destination för sightseeing, picknick, promenader, cykling och att insupa den magnifika utsikten över staden. Under sommarmånaderna, är parken också värd åt ett antal evenemang inklusive utomhu konserter, månskensutebio, liksom Kings Park Wildflower festival varje vår.

Rottnest Island

Rottnest Island, som endast ligger en kort båtresa från Perth känns som en helt annan värld än vad du kom ifrån. Rottnest Island separerades från den västra delen av det australiska fastlandet omkring 7000 år sedan då havsnivån steg. Det är dokumenterat att det bodde människor på öarna för 6500 år ochr Nyungah aboriginerna bebodde området. Rottnest Island ör känd för de lokala aboriginerna som Wadjemup och ön har stor andlig betydelse för aboriginer. Öarna har varit en stor turistattraktion sedan början av 1900-talet då färjor från Perth började gå till Rottnest vackra stränder och vikar. Eftersom ön saknar biltrafik är cykling det bästa sättet att ta sig runt, uthyrning finns vid färjterminalerna och runt ön.

Fremantle

Perths hamnstad Fremantle har sedan den höll Americas Cup Yatching Race 1987, varit centrum för många stora seglarrace. Till exempel har Volvo Ocean Race en av sina stopp här. Du kan hyra segelbåt eller följa med en hyrd båt ut härifrån. Är du ingen segelfantast kan du äta utsökt fisk och skaldjur vid Fremantles Fishing Booat Harbour.

Fremantle är även mycket populärt bland kite och vindsurfare. Har ni kitesurfat innan känner ni antagligen till namnen Fremantle eller Woodman Point.

www.soderhavsresor.se
Roadtrip för naturentusiasten med möjlighet att vandra, njuta av vacker natur och...
www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
©2024 Res till Australien