Bondi Beach - Destination Australien
Enormt populära stranden Bondi Beach

Bondi Beach

För australiensare är stranden lika viktig som Ganges är för indierna, har en australiensk tidning en gång skrivit. Bilden stämmer bra in på Bondi Beach som är Australiens mest kända och populära strand. Här kan du ligga och glassa dig tillsammans med hippies, miljonärer och surfare.

Det finns bussar som går från Sydneys stadskärna ut till Bondi Beach, ta buss 380 eller 333, resan tar ungefär 45 minuter och du slipper problemet med att hitta en parkeringsplats för bilen. Speciellt under sommar helgerna blir stranden överfull, tiotusentals sydneybor och turister flockar stranden. Stämningen påminner mer om en stor festival än en lugn dag på stranden.

Du kan ta surflektioner på stranden, det finns ett ofantligt utbud av olika skolor. Den södra delen är speciellt utpräglad som surfar delen av stranden. Gula och röda flaggor markerar var man bör simma, livräddarna som det finns gott om har fullt upp hela tiden. Speciellt japaner som har blivit kända för att inte ha de bästa simförmågorna. Problemet har blivit så stort att livräddarna tar snabblektioner i japanska. Utanför stranden finns hajnät som skyddar alla badare från eventuella hajar.

Längs Campbell Parade trängs restauranger, kaféer och surfbutiker med varandra. Bondi Beach är antagligen den mest multikulturella stranden på vår planet. Antagligen kan du hitta över 50 talande språk på stranden en varm sommarhelg. Vinterbadarna vid Bondi Icebergs bassänger ligger på den södra delen av stranden. Fram till 1995 var det omöjligt för kvinnor att få medlemskap i klubben, då hade den funnits i 66 år. För att bli medlem måste du bada tre söndagar i månaden mellan perioden maj-oktober. För att komma in som ickemedlem kan du ha med legitimation, här kan du sätta dig i baren, ta en öl och njuta av utsikten över stranden.

I januari går den årliga surftävlingen ”nakensurfing” av stapeln under den pågående festivalen Fringe Festival.

Bondi Beach är en populär stadsdel att bo i.


[wp_geo_map]

www.soderhavsresor.se
Roadtrip för naturentusiasten med möjlighet att vandra, njuta av vacker natur och...
www.soderhavsresor.se
Fiskeresan till Cooköarna med enastående tropiskt fiske efter bonefish och giant...
©2024 Res till Australien